Press release

BEDANKT VOOR HET VERTROUWEN – AL 20 JAAR LANG!

BEDANKT VOOR HET VERTROUWEN – AL 20 JAAR LANG!

20 jaar onderzoek naar doeltreffende producten voor huid- en wondverzorging

 

Brussel, januari 2020: Flen Health viert trots haar 20-jarige jubileum. De Belgische organisatie, marktleider in haar sector, werd opgericht in 2000 en groeide uit van een eenmanszaak tot een internationaal familiebedrijf met meer dan 100 gemotiveerde medewerkers.

“Door te luisteren naar patiënten, nauw samen te werken met gezondheidsprofessionals en voortdurend te investeren in onderzoek en ontwikkeling is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende, innovatieve leverancier van oplossingen voor de gezondheidssector”, verklaart Philippe Sollie, oprichter en CEO van Flen Health. 

Vandaag heeft het bedrijf hoofdkantoren met innovatiecentra in België en Luxemburg. Daarnaast zijn er vestigingen in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en de Verenigde Arabische Emiraten. Flen Health breidt zijn productportfolio continu uit en focust op een biotechnologische aanpak. Hierbij wordt een optimale omgeving voor wondgenezing gecreëerd.

We gaan tot het uiterste om via onderzoek doeltreffende, veilige en gebruiksvriendelijke producten voor wond- en huidverzorging te ontwikkelen. Om dat doel te realiseren, zet Flen Health haar expertise steeds om in nieuwe technologieën voor een gezondere huid. De ervaringen van patiënten en gezondheidsprofessionals spelen daarbij een sleutelrol.

“Ons motto – ontwikkelen voor Jou – berust op mijn persoonlijke ervaring en vormt de kern van alles wat we doen. Alleen door nauw samen te werken met de mensen die onze producten gebruiken, kunnen we voldoen aan onbeantwoorde behoeften en de juiste oplossingen bieden”, stelt Philippe Sollie.

Voor 2000 was Philippe apotheker in België. Toen het dochtertje van een vriend zware brandwonden opliep en allergisch reageerde op de bestaande behandelingsmiddelen ging hij onmiddellijk aan de slag. Samen met de directeur van het Antwerpse brandwondencentrum ontwikkelde Philippe Flamigel® – dat vandaag nog altijd wordt gebruikt voor de doeltreffende behandeling van wonden. Het succes van Flamigel® leidde tot de oprichting van Flen Health. Sindsdien hebben de producten van het bedrijf hun doeltreffendheid bewezen bij tal van patiënten.

We vieren dat zó veel patiënten baat hebben bij onze oplossingen. Dat motiveert ons om elke dag opnieuw te ontwikkelen voor Jou.

Flen Health staat bekend als een innovatief Europees bedrijf en heeft diverse onderzoekssubsidies gekregen. Gilles Brackman, Vice President onderzoek en ontwikkeling bij Flen Health: “Onze financieringsovereenkomsten voor onderzoek evenals onze solide, duurzame partnerschappen en contracten met spelers uit de academische en niet-academische wereld binnen en buiten Europa tonen aan dat we al 20 jaar lang gewaardeerd worden omwille van onze deskundigheid en toekomstvisie.”  

Bedankt voor het vertrouwen, nu en in de toekomst.

 

Over Flen Health

Flen Health gelooft dat biotechnologische innovaties ons leven veiliger maken. Met haar productportfolio wil Flen Health de levenskwaliteit van mensen met  inflammatoire en besmettelijke huidziekten op een verantwoorde manier verbeteren. Dat doen we door een meerwaarde te bieden aan patiënten, gezondheidsprofessionals en gezondheidsinstanties.

https://www.flenhealth.com