Skip to main content
  • 15 februari 2024

Koen Naert: Een Marathonloper met een helende missie met Flamigel®

Binnen het domein van marathons lopen zijn er maar weinig verhalen zo boeiend als dat van Koen Naert, een Belgische atleet die naadloos de wereld van professionele hardloper en die van verpleger combineert. Dit artikel ontrafelt Koen zijn buitengewone reis. Hij evolueerde van een gedreven jonge loper naar een ervaren marathon professional met een unieke achtergrond in de gezondheidszorg.

Koen vertelt over zijn vroege passie voor hardlopen en schetst levendig zijn ontwikkeling van een jonge enthousiasteling tot een ervaren marathonloper. Het was een onverwachte wending van het werken als verpleegkundige op het brandwondencentrum naar de marathonwereld. Gelukkig was er een goede ondersteuning die hem voortstuwde naar een professionele atletische carrière. "Ik begon met hardlopen toen ik zes jaar oud was, dus eerst was ik een loper. Ik evolueerde van een vijf naar tien kilometer loper, naar een cross-country loper naar een marathonloper," zei Koen.

Flamigel®: Een Familiale Connectie en Professionele Integratie:

Koen deelt zijn eerste ontmoetingen met Flamigel®, waarbij hij vertelt over familiale gewoonten en de betrouwbaarheid van dit wondverzorgingsproduct. De integratie van Flamigel® in zijn professionele gezondheidszorgcarrière wordt duidelijk, waarbij de bekendheid en het belang ervan in de Belgische geneeskunde worden benadrukt. "Flamigel® is een zeer vertrouwd product in België en iedereen heeft het in de medicijnkast."

Balans tussen Verpleging en Topsport:

Over zijn samenwerking met Flamigel®, had hij het volgende te zeggen: "In het leven heb ik drie passies: mijn familie, marathonlopen of gewoon hardlopen, en gezondheidszorg. En als atleet en gezondheidszorgambassadeur wil ik een verhaal vertellen. Ik wil mensen kunnen inspireren en motiveren, niet alleen op het gebied van hardlopen maar ook in de gezondheidszorg. Ik besefte dat ik dat samen met Flamigel® kon doen. Deze samenwerking stelt me in staat om mooie verhalen te vertellen en heel authentiek te zijn. Ik wil dat mensen weten dat ik naast een professionele hardloper, ook een gezondheidswerker ben."

Koen reflecteert op het unieke van het combineren van verpleging en topsport. De intense studieperiode, waarbij hij een bacheloropleiding combineerde met een professionele atletische carrière, vormt zijn veerkrachtige mindset. Zijn ervaringen in de gezondheidszorg, met name in een brandwondencentrum, worden een bron van mentale kracht tijdens uitdagende trainingsmomenten. "Op moeilijke dagen neem ik de veerkracht van die patiënten die vochten voor genezing met me mee," zei hij.

Bijdragen aan het Publiek:

Wat betreft zijn recente ervaring in Kenia, deelt Koen hoe impactvol deze ervaring is geweest. Hij drukt hierbij eveneens zijn dankbaarheid uit voor de gastvrijheid daar. Koen wil ook bijdragen aan de volksgezondheid in Kenia door middel van onderwijs- en wondverzorgingsprojecten. Hij wil een blijvende impact maken. "Ik hoop dat we in de toekomst iets groots en betekenisvols kunnen doen om de mensen in Kenia te helpen - dat zou mijn grote doel en een grote droom zijn."

Levensfilosofie en Balans:

De inzichten die hij heeft opgedaan in het brandwondencentrum helpen hem bij zijn trainingen. Zoeken naar een balans tussen vastberaden doelen en het respecteren van individuele pijndrempels. "Wees niet bang om diep te gaan, maar blijf altijd voorzichtig en luister naar je lichaam. Ik denk dat dat iets is wat ik heb geleerd van wondverzorging."

Maar hoe balanceert hij zijn passie voor hardlopen en gezondheidszorg? Koen deelt zijn filosofie over zijn levensbalans, waarbij hij prioriteit geeft aan familie, marathonlopen en gezondheidszorg. Zijn toewijding aan voortdurend leren, het nastreven van postdoctorale studies en het streven naar een balans tussen sportieve activiteiten en verpleegkundige studies is onmiskenbaar. "Balans in het leven is erg belangrijk. Ik wil up-to-date blijven zodat wanneer mijn marathoncarrière eindigt, ik klaar ben om weer de gezondheidszorg in te gaan."

Pleidooi voor Goede Wondverzorging:

Koen benadrukt de noodzaak van goede wondverzorging en essentiële kennis. Als ambassadeur streeft hij ernaar om nauwkeurige informatie te verstrekken en bewustwording te creëren over de fundamenten van wondverzorging.

Ter conclusie, de reis van Koen Naert is een getuigenis van passie, veerkracht en toewijding om een positieve impact te maken in zowel de marathonwereld als de gezondheidszorg. Terwijl hij blijft inspireren en lesgeven, dient zijn unieke verhaal als een voorbeeld voor toekomstige atleten en gezondheidsmedewerkers. Wanneer twee werelden naadloos samenkomen, ontstaan buitengewone mogelijkheden.

Galery

Gerelateerde producten

Flaminal® Hydro/Forte
Flaminal® supports the natural healing of acute and chronic wounds